facebooklinkedinrss
like
06.07.2015

HELÉNS FÅR NY 3-D RØRLASER

Helens Rør har suppleret sine 2D-rørlaserskærere med en 3D-kollega og udvider dermed skærekapaciteten med 50 procent.

En Trumpf Trulaser Tube 7000 er for øjeblikket ved at blive installeret hos Heléns Rør i Kauslunde på Fyn. Dermed opgraderer rør-specialisten den i forvejen omfattende maskinpark.

- Udover os er der så vidt jeg ved, kun tre virksomheder, der har en tilsvarende, siger Swen Ventker, der er salgschef hos Heléns Rør. Hos os harmonerer den meget fint med de to modeller, vi har i forvejen, som er todimensionelle. Det her er en 3D-laser, så den kan også skære 3D konturer og bearbejde åbne profiler op til Ø254 mm.

- Laserhovedet kan vippe op til 45 grader, og det giver et andet skærebillede, hvor man kan skære faser, og maskinen kombinerer utroligt mange håndteringer i et. Dermed er det utrolig fordelagtigt for kunden. Derudover har den en catcher, som samler sprøjt op. Det giver et flottere skærebillede og et renere rør, fortsætter ham.

Maskinen kan tage emner op til 6.500 mm og skære i stål op til 8 mm, rustfri stål op til 6 mm og aluminium op til 4 mm, og dermed er det ganske store emner, der nu kan bearbejdes.

- Vi kan løse næsten alle opgaver nu, men det der er en kæmpe fordel for os er, at vi nu kan bearbejde tykkere rør. Vi kan se, at konstruktionerne bliver større og det kræver at vi tilbyder kunderne en højere fleksibilitet. Derfor har vi har blandt andet sidste år investeret i et nyt CNC center for at bevare en høj ekspertise inden for aksler til blandt andet offshore-branchen, forklarer Swen Ventker.
 
Han forventer, at Trumpf’en er i fuld drift omkring 1.november.